Richtlijnen: Contactvrije Overnachting

De Oude Pastorie houdt zich als accommodatie aan de richtlijnen van de ‘anderhalve-meter-maatschappij’, die de RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) heeft opgesteld. Op die manier kunnen gasten in de toekomst zonder zorgen bij ons reserveren en overnachten. Wij doen er alles aan om de B&B contactvrij te houden, zodat gasten veilig en met plezier kunnen overnachten. Daarbij vragen we onze toekomstige bezoekers dan om zich ook aan deze vastgestelde richtlijnen te houden.

De voorwaarden gelden als volgt.

  • De B&B mag open zijn volgens regels van de overheid/Veiligheidsregio.
  • De B&B wordt gerund, schoongemaakt en ontsmet volgens de richtlijnen van het RIVM.
  • Tijdens het verblijf wordt het contact tussen de (andere) gasten en B&B-eigenaar tot een minimum beperkt. Op contactmomenten wordt 1,5 meter in acht genomen.
  • In- en uitchecken vindt plaats op gepaste afstand: bijvoorbeeld door de tag klaar te leggen. Daarnaast is er voor ieder gastenverblijf een informatievoorziening aanwezig met uitleg over de accommodatie, omgeving, afhaal/bestelmogelijkheden voor diner, etc.
  • Gasten mogen geen gebruikmaken van gemeenschappelijke ruimtes, faciliteiten en sanitair, tenzij alle gasten tot één huishouden behoren en met uitzondering van de lounge ruimte, waar voldoende ruimte is om te kunnen eten. Deze maatregel geldt vooralsnog tot 1 juli 2020.
  • Het ontbijt (indien van toepassing) wordt bij voorkeur op afstand klaargezet en in de lounge of op het terras genuttigd.
  • Indien het ontbijt in een gemeenschappelijke ontbijtruimte wordt genuttigd, vanwege beperkte ruimte in de gastenkamer, dan is de afstand tussen gasten/B&B-eigenaar minimaal 1,5 meter. Wij kunnen u garanderen dat er genoeg plek is voor meerdere gasten in de lounge ruimte, zolang de 1,5 meter afstand wordt aangehouden.
  • De gastenkamer is voorzien van voldoende ‘basisbenodigdheden’, zoals handdoeken, zeep, desinfectiemiddelen, tissues, etc.
  • Contactloos betalen via PIN is mogelijk.

Als B&B gast draag je zelf ook bij aan de veiligheid van de omgeving en vertrouwen wij op jou eerlijkheid. Het is verplicht om de basisregels die het RIVM heeft opgesteld na te leven, zoals regelmatig handen wassen en 1,5 meter afstand houden. Mocht je last hebben van verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Of heb je last van koorts en/of benauwdheid? Neem dan contact op met de B&B eigenaren om mogelijk je verblijfsdata te verplaatsen of je reservering te annuleren als dit verstandig is.

Mocht het zo zijn dat een gast zich niet aan één van deze voorwaarden houdt, dan kan deze gast een waarschuwing of een boete ontvangen. In het ergste geval kan zelfs de overnachting(en) vroegtijdig worden beëindigd door de B&B eigenaren.